Hier zijn diverse cijfers over en rond Corona verzameld. Bronnen: Our World In Data, Rijkswaterstaat, Google Mobility Data en eigen verzamelwerk uit de RIVM publicaties.

Tips voor cijfers elders

Er zijn natuurlijk heel wat cijfers online gepubliceerd, hieronder mijn favorieten. * Het dashboard van de rijksoverheid met cijfers over besmettingen, inclusief daarmee samenhangende variabelen, en vaccinaties inclusief voorraad. De vaccinaties hier gepubliceerd zijn de bevestigde, niet de geschatte die door de overheid ook gepubliceerd worden.
* Coronabeeld.nl, een private website over met name vaccinaties. Hier vind je bijvoorbeeld vaccinatie cijfers uitgesplitst per doelgroep.
* De Financial Times vergelijkt landen/regio's en vooral ook op de indicator die zich het best laat vergelijken: oversterfte. Voor de laatste cijfers over oversterfte in Nederland is het CBS de bron. Zie hier voor een wetenschappelijk artikel over de oversterfte.
* Datagraver heeft een tool gemaakt waarmee snel landen/regio's vergeleken kunnen worden op aantallen besmettingen en overlijdens die bevestigd door Covid komen - voor beide cijfers verschillen de definities en het testbeleid tussen landen en ook over tijd nogal. Veelal werd er in het voorjaar minder ruim getest dan nu, en bijvoorbeeld Belgiƫ telt een overlijden sneller als veroorzaakt door Covid mee.
* Our World In Data is de bron als je landen en regio's wil vergelijken op een heel aantal gegevens. * De Spaanse krant El Pais legt (in het Engels) duidelijk uit wat besmettingsrisico's binnen zijn en hoe veel goed ventileren helpt.


.