Deze website heeft de afgelopen tijd bijna stilgelegen. Voetbal en corona gegevens worden wel geüpdate, maar de relevantie ervan neemt nu af. Dit komt door twee redenen: enerzijds had ik het erg druk door naast mijn werk bezig te zijn met het opstarten van Verpakkings Vrij Vegan, een boodschappendienst per bakfiets in Amsterdam. Anderzijds merkte ik dat het bereik nog beperk was en dit opbouwen toch veel werk en lange adem kost.

De gegevens worden wel geüpdate, maar geen nieuwe nieuwsberichten of specials. Komend weekend is het einde van het club-voetbalseizoen met de afsluiting van de vrouwen eredivisie (Ajax heeft nog een waterkansje om PSV van de tweede Champions League-plek te stoten). Na het niet meer bijgewerkt worden van de verkiezings-special betekent ook dat de voetbal-voorspellingen niet meer actueel zijn. De corona-cijfers zijn gelukkig minder actueel.

Plannen
Gelukkig heb ik wel genoeg plannen. Een klein overzicht:
* nieuwe special over hoeveel CO2 en andere milieu-schade je voorkomt met diverse gedragsveranderingen voor een bepaalde periode, zie bijvoorbeeld deze grafiek
* Ik zit na te denken over wat we gaan doen rond de gemeenteverkiezingen van 2022. Een voorspelling is lastig: dat niet elke landelijke politieke partij overal mee doet is een uitdaging maar daar valt wel wat te corrigeren, de lokale partijen zijn echter een veel groter probleem - waarbij dan ook een deel dan ook een samenwerking is van meerdere landelijke partijen en/of meerdere lokale partijen. Reken sowieso op wat mooie overzichten, een voorspelling wellicht ook.
* mogelijk een special over demonstraties, en de reactie van de politie hierop.
* de voetbal-voorspellingen aanpassen en verbeteren: sowieso wordt de voorspelling aangepast aan de nieuwe opzet van de vrouwen-eredivisie en ik ga wat doen met het doelsaldo omdat in de voorspelling het nu nog niet lekker gaat bij gelijke puntenaantallen. Ook wil ik het uitbreiden met wedstrijden die een winnaar moeten opleveren door verlenging en penalties - daarmee kunnen ook de beker en de play-offs voorspeld worden.
* een nieuwe voetbal-special over de UEFA-coefficiënten, die bepalen hoeveel deelnemers Nederland aan welk Europees toernooi (Champions, Europa en Conference league) heeft.
* een wilder en minder concreet idee is om ook andere sporten te voorspellen, waarbij ik mogelijkheden zie bij zeker schaatsen.


.