Deze website heeft de afgelopen tijd bijna stilgelegen. Voetbal en corona gegevens worden wel ge├╝pdate, maar de relevantie ervan neemt nu af. Dit komt door twee redenen: enerzijds had ik het erg druk door naast mijn werk bezig te zijn met het opstarten van Verpakkings Vrij Vegan, een boodschappendienst per bakfiets in Amsterdam. Anderzijds merkte ik dat het bereik nog beperk was en dit opbouwen toch veel werk en lange adem kost.

Deze website wordt nu volledig gemaakt door Jesse de Wit in zijn vrije tijd. De inspiratie komt van het Amerikaanse FiveThirthyEight en het wereldwijde Our World in Data. Commentaar op en bijdragen aan de website zijn welkom per e-mail naar info-apenstaartje-NieuwsInNummers-punt-nl.

Volg deze site ook op twitter voor links naar artikelen en korte updates tussendoor.

Hier vind je op dit moment voetbal-voorspellingen, cijfers over Corona (besmettingen, vaccins, gedrag) en een voorspelling voor de komende Tweede Kamer-verkiezingen. Deze worden beide dagelijks bijgewerkt. Deze twee specials zullen in de toekomst worden uitgebreid, waar allereerst een voorspelling van de Tweede Kamer-verkiezing op de planning staat.
Daarnaast wordt er ongeveer wekelijks een nieuw artikel geplaatst, op basis van cijfers van deze specials en/of van buiten.

Technisch werkt de website op Joomla. Het automatisch verversen van de data gebeurd met Python scripts op Heroku, het weergeven met Tableau Public. Het ELO voorspel-model is gemaakt in de programmeertalen R en Python.

.